Actune Quickshifter .com Club

De Actune Quickshifter.com Club is een elektronisch systeem dat de acceleratie van motorfietsen aanzienlijk verbetert. Met de Quickshifter.com Club kan het gas tijdens het opschakelen vol open blijven staan en wordt de koppeling niet bediend, waardoor er veel sneller opgeschakeld kan worden.

Soortgelijke systemen worden door diverse fabrieksteams al met succes toegepast in de Grand Prix en Superbike racerij. Met de Quickshifter.com Club kunnen ook andere raceklassen en zelfs weggebruikers van deze nieuwe techniek gebruik maken.

Voordelen van het Quickshifter.com systeem:
Het opschakelen is veel sneller afgerond, waardoor de totale acceleratie efficiënter verloopt.
Het gas blijft tijdens het opschakelen vol open staan, waardoor de mengselstroom door het gasklephuis niet verstoord wordt. Hierdoor wordt er vlak na het schakelen een hogere vullingsgraad in de verbrandingsruimte bereikt en is er dus meer vermogen beschikbaar.
Het opschakelen vraagt minder aandacht van de coureur. Hierdoor kan deze zich beter richten op het racen zelf
en worden veel schakelfouten vermeden.

De Quickshifter.com Club wordt geleverd als universele kit, die op alle motoren met 12V ontsteking toegepast kan worden. Al het voor de installatie benodigd materiaal en een uitgebreide handleiding worden meegeleverd.

De Quickshifter.com Club kit kost 224,-- Euro.

 

Actune Quickshifter Pro

Om aan de hoge eisen die de professionele racerij aan de elektronica stelt te voldoen ontwikkelde Actune de Quickshifter.com Pro. Dit is een zeer compacte en lichtgewicht Quickshifter welke met complete, eventueel op maat gemaakte draadboom geleverd wordt. Dankzij Actune's twee sensor systeem bemeet de Pro de exacte duur van het opschakelen, waardoor de ontsteking nooit te lang onderbroken kan worden.

De Actune Quickshifter.com Pro is leverbaar in speciale uitvoeringen voor motoren met CDI of conventionele ontsteking. Beide versies maken gebruik van Actune's unieke Solid State technologie, waardoor er geen relais of andere bewegende delen toegepast hoeven te worden. Deze geheel in kunsthars ingegoten elektronica maakt de Actune Quickshifter.com Pro het best bestendig tegen trillingen en de hoge vonkenergie van moderne ontstekings systemen.


De Quickshifter.com Pro is leverbaar voor alle motorfietsen, zowel voor motoren met conventionele ontsteking (meeste viertakt motoren) als voor tweetakt motoren met CDI ontsteking. Tevens is een speciale versie met vereenvoudigde bedrading verkrijgbaar voor ééncilinder motoren als 125cc racers.


De Quickshifter Pro kost 324,-- Euro.

Mixture indicator

Om onder alle omstandigheden het maximale vermogen te leveren is voor een verbrandingsmotor de juiste carburateur danwel injectie afstelling van enorm belang.
Het is echter moeilijk deze afstelling goed te controleren. Daarom ontwikkelde Actune de Mixture Indicator, een compacte unit welke weergeeft hoe rijk of arm het lucht/brandstof mengsel precies is. De unit kan eenvoudig in de cockpit gemonteerd worden zodat tijdens het rijden direct duidelijk wordt hoe de prestaties verbeterd kunnen worden.

De Mixture Indicator werkt door middel van een zogenaamde lambda sonde. Deze wordt in de uitlaat geplaatst waar de samenstelling van het uitlaatgas geanalyseerd wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de Mixture Indicator een indicatie geven van de lucht/brandstof verhouding.

Niet alleen voor het maximale vermogen kan de Mixture Indicator een vooruitgang betekenen. Ook bij het zoeken naar de oorzaak van een rare "dip" bij een bepaald toerental of een slome reactie op het gas zal de Mixture Indicator zeer nuttig zijn. Dit maakt het een bruikbaar gereedschap voor bijvoorbeeld liefhebbers van klassieke auto's en motoren.

De Mixture indicator wordt als universele kit geleverd, en is toepasbaar op vrijwel alle soorten benzine, gas en methanol motoren.

De kit bevat het benodigde installatie materiaal, een handleiding en eventueel een lambda-sonde. In vrijwel alle auto van na 1991 is een geschikte lambda sonde al standaard aanwezig, zodat de Mixture Indicator op deze standaard lambda sonde aangesloten kan worden.

Mixture Indicator display only kit. kost 109.- euro
QS-620 Mixture Indicator full kit. (incl. lambda sonde.) kost 199.- euro

Meer Informatie

Van Zweeden motoren is officieel dealer voor Actune produkten. Wilt u meer weten over deze produkten kunt u ook kijken op http://www.quickshifter.com.