2016 was superjaar voor Husqvarna

Het gaat Husqvarna Motorcycles voor de wind. Voor het derde opeenvolgende jaar laat het oudste motormerk ter wereld een nieuw verkooprecord optekenen.

 

Na een sterk jaar 2016 kwam Husqvarna dicht bij een verdubbeling van z’n productie en omzet in een tijdspanne van twee jaar. In 2016 werden in totaal 30.700 nieuwe Husqvarna motorfietsen aan de man of vrouw gebracht. Zowel inzake verkoopcijfers als omzet ging de premiumfabrikant er 43% op vooruit. Het goede resultaat kwam er nadat Husqvarna ook in 2015 al een stijging van de verkoop van 32% liet optekenen. De omzet aan het einde van 2015 was dan ook de allerhoogste ooit voor het merk. Maar in 2016 nam die omzet dus aanzienlijk toe tot meer dan 200 miljoen Euro.

 

Husqvarna lanceerde voor 2017 een volledige herziene endurolijn van FE (viertakt) en TE (tweetakt) modellen. Daarnaast lanceerde het van oorsprong Zweedse merk in de loop van vorig jaar ook de 701 Enduro en de 701 Supermoto, op dit moment de enige weggerichte Husqvarna modellen. Daarnaast completeerde Husqvarna vorig jaar z’n bestaande gamma crossmotoren met de introductie van de TC 50 en de TC 65 kindermodellen. Husqvarna heeft nu – samen met zusterbedrijf KTM – de meest complete motorcross line-up met maar liefst 9 modellen.

 

Voor 2017 plant Husqvarna de lancering van de Vitpilen 401 en de Svartpilen 401. Beide moderne interpretaties van een klassieke naked zullen in het late najaar hun opwachting maken bij de Husqvarna-dealers.

 

 

Bron: persbericht Husqvarna

Foto: Husqvarna/R. Schedl

Bron: De Motorsite

Share this article

You May Also Like