3e Blikkenrit van de VOL op zaterdag 4 juni a.s.

Het is weer zover. Als de weergoden meezitten vindt er op zaterdag 4 juni a.s. alweer 3e Blikkenrit plaats. De Blikkenrit is een initiatief van de Vereniging Oud-Leerlingen (VOL) van de Hogere Zeevaartschool. Vorm er aan wordt gegeven door fervent motorrijder, tevens oud-leerling van de Hogere Zeevaartschool van het eerste uur en al jarenlang succesvol verkeersregelaar op de motor, Ko de Jong.

 

#13_IMG_5374_cropped vinkoert

Boulevard Bankert: vertrek- en eindpunt voor de motortoerrit.

 

Het is zo langzamerhand een traditionele jaarlijkse motorhappening geworden van en voor (oud) zeevarenden die zich aan de wal nog steeds graag per motor verplaatsen. De inschrijving staat echter vrij voor een ieder die het maritieme gebeuren en vooral het motorrijden een warm hart toedraagt. Er rijden dan ook allerlei soort pluimages mee. Zelfs wildvreemden. Wel zo gezellig. De motortoerrit is altijd keurig georganiseerd met een hapje en drankje onderweg om op stoom te kunnen blijven onderweg. Waarbij de eerste versnapering traditioneel voor rekening van de VOL is

 

IMG_5324_cropped vinkoert

Gezellig op het buitenterras bijtanken met sterke verhalen (op twee wielen door de bocht)…

 

Vorig jaar werd de motortoerrit Vuurtorenrit gedoopt. Hiernavolgend een heel kort verslag.

De rit ging van Vlissingen via Zoutelande naar Westkapelle. Vervolgens ging de route over de Panoramaweg via Domburg en Oostkapelle naar Vrouwenpolder, de Veerse Dam en Neeltje Jans naar Burg Haamstede waar een pitstop werd gehouden bij het beroemde en pittoreske bakkerijtje Sonnemans.  In Nieuw Haamstede werd o.a. de Westerlichttoren bezocht. Met zijn 53m boven zeeniveau is de toren een van de grootste vuurtorens van Nederland! Wist u dat? Ook werd het Grand Cafe Westenwind bezocht in Scharendijke waar een copieuze lunch werd genuttigd. Daarna werd o.a. Dreischor bezocht en de watersnoodmuseum bij Ouwerkerk. Vervolgens ging het richting Kortjen (Kortgene) waar bij restaurant De Loods het inwendige weer werd versterkt. Daarna werd een zuidelijke koers aangehouden richting Geersdijk en via Stroodorp, Kamperland en de Schotsman werd uitgekomen bij de Veerse Dijk waarna volle kracht koers werd gezet naar de Boulevard in thuishaven Vlissingen waar deze dag was begonnen. Al met al had deze gemêleerde maritieme motorbende maar liefst 175 km afgelegd ofwel 94,49 nautische zeemijlen.

 

IMG_5350_cropped vinkoert

Karoshi Kanimoto, de aangenomen tweelingbroer van Joe Bar reed ook mee.

 

Tot slot nog enig cijfermateriaal voor de statistici. De groep bestond uit een zeer select en intiem gezelschap van tien motoren, allemaal bestuurd door het sterke geslacht. Er waren drie dames die als opstapper gezellig meeliften. De gemiddelde leeftijd van de dames was 27+ (bij de heren was dat daarentegen, geloof het of niet, ruim 65+). De deelnemende motoren waren voornamelijk van Japanse makelij (voor het merendeel oldtimers), met een verdwaalde KTM, BMW en Harley-Davidson er tussen. Volgens insiders vertoonde de 2015 Blikkenrit verdacht veel gelijkenissen met de Parijs-Dakar rally, zij het minder zanderig en aanzienlijk koeler.

 

IMG_5318_cropped vinkoert

Even de inwendige mens versterken bij Grand Café De Loods in Kortgene.

 

De grootste complimenten gingen uit naar de innemende organisator, voorrijder, ex KNLTB-scheidrechter en verwoed verkeersregelaar Ko de Jong die die dag duidelijk blijk gaf waarom hij in zijn vrije tijd ook fanatiek verkeersregelaar is. Fantastisch zoals hij de motorbende wist te beteugelen en te beschermen tegen zichzelf in het rondrazende verkeer. Complimenten tot slot voor alle deelnemers die zich gedisciplineerd gedroegen op de weg en daarmee bijdroegen aan een veilige en beregezellige motortoerrit, “Volgend jaar zeker toch wel weer een derde Blikkenrit!” werd er aan het eind van de dag zelfs vol verwachting in koor geroepen door alle deelnemers.

 

IMG_5342

Alle ballen verzamelen…!

 

Er hadden zich zich tijdens die motortoerrit nog veel meer leuke dingen voorgedaan, maar bovenstaande geeft een aardige weergave wat er die dag allemaal afspeelde. Eerdaags kun je je gratis inschrijven, waar en bij wie dat hoor je nog. Kortom, wordt vervolgd…

 

Joe Bar

 

 

 

 

Share this article

You May Also Like