Binnenkort online te bestellen: de race- en circuitmotorfiets Yamaha YZF-R1M, model 2017

In 2016 is er een aantal succesvolle nieuwe Yamaha-modellen geïntroduceerd die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de grote populariteit van Yamaha. Door het aanbieden van een boeiende en gevarieerde modellenlijn, heeft Yamaha zijn positie als toonaangevend merk binnen de Europese markt weten te behouden.

Voor 2017 introduceert Yamaha binnenkort een gelimiteerd aantal van de race- en circuitmotorfiets YFZ-R1M, die alleen via een online applicatie kan worden besteld. De YZF-R1M zal bijzonder in de smaak vallen bij professionele teams, coureurs en trackday rijders die van YZR-M1 afgeleide MotoGP-technologie willen genieten.

Yamaha komt ook met nieuwe kleuren voor diverse modellen uit de Supersport-, Hyper Naked-, Sport Touring-, Adventure- en Sport Heritage series.

In het Sport Heritage segment krijgt de XV950R niet alleen nieuwe kleuren, maar ook een nieuw ontworpen brandstoftank.

Alle genoemde 2017 modellen voldoen aan de EU4-voorschriften.

2017 YZF-R1M

MotoGP technologie voor motorrijders die af en toe een circuit bezoeken en voor amateurracers
De 2017 YFZ-R1M is de meest exclusieve in serie geproduceerde Yamaha-motorfiets ooit. Geïnspireerd op de MotoGP winnende YZR-M1, bestuurd door Valentino Rossi en Jorge Lorenzo.

Deze hoog gespecificeerde circuit- en racemotor maakt baanbrekende MotoGP technologie beschikbaar voor amateurracers en privéteams en geeft coureurs en trackday rijders de kans om kennis te maken met de topprestaties van een echte superbike.

Nog minder dan 30 dagen te gaan voordat de online besteltool voor de 2017 YZF-R1M actief wordt!
In verband met de enorme vraag naar de zeer succesvolle edities van de YZF-R1M uit 2014 en 2015, verzoeken wij potentiële klanten om zich ook voor de nieuwe 2017-versie van de YZF-R1M online in te schrijven.

De online besteltool wordt geopend op dinsdag 11 oktober 2016 en alle potentiële klanten wordt gevraagd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. De YZF-R1M is een exclusieve high performance circuit- en racemotor, en het selectieproces van Yamaha is erop gericht dat de beperkte oplage van de 2017 editie terechtkomt bij ervaren motorrijders, privécoureurs en zelfstandige raceteams.

2017 Yamaha Racing Experience (YRE)
Niet alleen beschikken alle klanten van de 2017 Yamaha YZF-R1M straks over een motorfiets die bijna identiek is aan een fabrieksmotor, ook krijgen zij de uitnodiging om deel te nemen aan de Yamaha Racing Experience.

Dit exclusieve, tweedaagse YRE-evenement vindt plaats in de zomer van 2017, op een aantal van de beroemdste Europese racecircuits en hierbij zal echt het uiterste worden gevergd van de YZF-R1M rijders en -teams.

Het intensieve programma omvat onder meer set-up workshops die als doel hebben de R1M bezitters volledig vertrouwd te maken met de systemen van de motorfiets, zodat zij er optimaal van kunnen profiteren. Na de workshops worden alle rijders tijdens een aantal rondes op het circuit in staat gesteld de geavanceerde elektronica van de R1M uit te proberen. Daarbij zullen ze worden gadegeslagen door beroemde racers uit heden en verleden.

De hele dag kunnen alle rijders de deskundigen van Yamaha Racing bestoken met technische vragen. Daarnaast kunnen ze advies inwinnen bij de eveneens aanwezige mensen uit de banden-, ophangings- en racekledingindustrie.

Hoofdkenmerken 2017 YFZ-R1M

 • Beperkte oplage, geïnspireerd op de M1, Yamaha’s race en circuitmotor
 • Vanaf 11 oktober 2016 alleen beschikbaar via de online besteltool
 • Gericht op professionele teams en ervaren rijders
 • Geavanceerd elektronisch veersysteem (ERS) van Öhlins
 • M1 design carbon kuipwerk, 200 kg rijklaargewicht, 180 kg drooggewicht
 • Communication Control Unit (CCU) met draadloze remapping
 • Inertial Measurement Unit (IMU) meet gyroscopische krachten in alle 3D-bewegingsrichtingen
 • Dwarshellinggevoelige Traction Control (TCS) en Slide Control (SCS)
 • Lift Control (LIF) en Launch Control (LCS)
 • Dwarshellinggevoelig ABS en variabel Unified Brake Systeem (UBS)
 • 998 cc viercilinder ‘CP4’ crossplane motor met 200 pk, voldoet aan de EU4-norm
 • Aluminium Deltabox chassis met korte wielbasis
 • Exclusieve Yamaha Racing Experience voor R1M bezitters

Kleurstelling 2017 YFZ-R1M

 • De kleurstelling van de 2017 YZF-R1M is Silver Blu Carbon met speciale graphics

Beschikbaarheid 2017 YFZ-R1M

 • De 2017 YFZ-R1 is vanaf maart 2017 leverbaar

 

 

Bron: Yamaha Motoren Nederland

Share this article

You May Also Like