BMW HP4 RACE – Gemaximaliseerd tot de essentie

De HP4 RACE is meer dan de som van zijn onderdelen. Deze motorfiets is pure emotie. Van de ontwikkelingsafdeling tot op het circuit is passie het hoofdonderdeel van deze motorfiets. Een hightech machine, ontworpen om grenzen te verleggen. De HP4 RACE is de eerste motorfiets ter wereld met een frame en wielen volledig van koolstofvezelversterkte kunststof. Met een vermogen van 158 kW (215 pk) weegt hij slechts 146 kilo (droog gewicht). Een handgemaakte droom die werkelijkheid wordt voor 750 fans.

750 keer pure prestatiekracht

De HP4 RACE is een meesterwerk van engineeringkunst. Elk van de 750 limited edition racemachines is handgemaakt door onze specialisten en voorzien van een genummerd  sticker. Geconcentreerde passie die we alleen produceren voor wie ze deelt. Voor wie geen grenzen kent en altijd verder wil gaan. Grensoverschrijders voor wie de HP4 RACE niet alleen voldoet aan de eisen, maar de grenzen van het mogelijke verlegt. Zo zijn er maar enkele. Om precies te zijn: zevenhonderdvijftig.

Nieuwe maatstaf voor lichtgewichtconstructie.

Het frame van de HP4 RACE is gemaakt van eindeloze koolstofvezel en is een onderdeel dat doorloopt van het balhoofd tot de swingarmspil. In vergelijking met een standaardframe zorgt dit voor een vermindering van het gewicht met maar liefst vier kilo. Bij de carbontechnologie van de BMW HP4 RACE gaat het niet om het uitzicht, maar om de kenmerken. Ze zorgen voor een betere vooruitberekening en integratie van de functie-afhankelijke torsie en stevigheid. Zo stevig als aluminium, zo hard als staal. Alle voordelen van carbon als materiaal worden uitgespeeld in de wielen. Ze blijven opmerkelijk flexibel.

Perfectie tot in de kleinste details.

De HP4 RACE is door en door ontwikkeld voor de racebaan, en heeft een zelfondersteunende voorkant van koolstofvezelversterkte kunststof die de tegenwind nagenoeg verslindt met zijn agressieve splitface met de stuwlucht erachter. De koepelvormige voorruit biedt rijders optimale bescherming en zorgt voor een gestroomlijnde vorm. Het perfecte samenspel tussen lakwerk en carbonmateriaal maakt van de HP4 RACE een absolute highlight wanneer men hem kan bewonderen bij stilstand. Een nieuw tijdperk breekt ook aan voor de kleur. Met de nieuwe HP4 RACE presenteren wij de nieuwe HP motorsportkleuren Lightwhite uni / Racing blue metallic / Racing red uni.

Met de hand gebouwd. Geconfigureerd voor maximale prestaties.

De motor van de HP4 RACE is handgemaakt in Berlijn en is een verdere ontwikkeling van de motor van de lange-afstands WM en de World SBK. Hij produceert 158 kW (215 pk) en de maximale draaisnelheid is verhoogd tot 14.500 t/min. Het maximale koppel van 120 Nm ligt bij 10.000 t/min. Het eerste onderhoud, inclusief olieverversing, wordt uitgevoerd nadat de motor is ingelopen en wordt geregistreerd op de teststand door onze specialisten. Er wordt een endoscopie van de motor uitgevoerd en de regeltijden en klepspeling worden aangepast. Dit betekent dat de HP4 RACE meteen bij levering al klaar is om zijn volle potentieel op het circuit te realiseren.

 

Share this article

You May Also Like