BMW in de prijzen op Good Design Awards

BMW Motorrad was een van de winnaars op de Amerikaanse Good Design Awards. Deze design-competitie is een van de oudste ter wereld en wordt georganiseerd door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Desgin. In de categorie Transport ging BMW Motorrad met drie Good Design Awards aan de haal.

 Een eerste Good Design Award was er voor de BMW C evolution. BMW’s elektrische scooter staat voor een nieuw tijdperk in stadsmobiliteit en dat dankzij een dynamisch, elektrisch en emissie-vrij concept. Een opmerkelijk front en dynamische proporties zetten de toon in de wereld van de allerdaagse emissie-vrije mobiliteit. 

Schermafbeelding 2016-03-05 om 17.05.48

 De BMW Motorrad Concept 101won een tweede Good Design Award. De Concept 101 snijdt een segment aan waar pk’s en acceleratiecijfers minder van tel zijn. Maar de Concept 101 belichaamt wel een nieuwe toer-filosofie, vol van kracht en rust. De vloeiende lijnen, van de voorpartij naar de achtersteven, onderstrepen het majestueuze van de rij-ervaring met deze Concept 101. De afwerking met manueel aangebrachte lijnen en de exclusieve combinatie van geborsteld aluminium, semi-mat carbon, donker hout en uitgelezen leder geven de Concept 101 een bijzonder exclusieve stijl.

 De derde en laatste Good Design Award was er voor de BMW S 1000 XR. Zijn algemene verschijning spreidt z’n universele kwaliteiten en brede waaier van gebruiksmogelijkheden tentoon. Beproefde oplossingen, afkomstig van de toer- en GS-modellen, worden gecombineerd met sportieve elementen tot een verschijning, zoals geen andere BMW motorfiets voordien. De korte en slanke achterpartij onderstreept de wendbaarheid van de S 1000 XR. De uitgesproken contrasten van de stroomlijn springen in het oog en onderlijnen de dynamische verschijning van de motorfiets. 

Bron: De MotorSite

Tags:
Share this article

You May Also Like