Bugatti Chiron trekt veel bekijks op de Autosalon van Genève

Bij Sjaak van Zweeden Motoren zijn we ook geïnteresseerd in snelle wagens. Zolang ze maar supersnel zijn.
Een van de meest langverwachte auto’s van de afgelopen jaren – de opvolger van de iconische Bugatti Veyron – is nu eindelijk onthuld op de Autosalon van Genève.

Met een eye-popping prijskaartje van USD 2.500.000, heeft de Bugatti Chiron 25% meer vermogen dan zijn voorganger, de Veyron. Het geïnstalleerd vermogen van 1.500 pk laat de auto voooruit schieten van 0-60mph in minder dan 2,5 seconden.

De W16 motor heeft een volume inhoud van 8 liter, terwijl het motorvermogen van de auto wordt versterkt door vier grotere turbo’s, die elke minuut een indrukwekkende 60.000 liter onder druk lucht pompen in de motor.

De auto heeft een ongeëvenaard koppel. De verdeling van het gewicht wordt verzorgd door een 7-versnellingsbak met dubbele versnellingsbak die volgens het bedrijf de hoogste prestaties levert door een koppeling die ooit in een personenwagen is gemonteerd.

De Chiron wordt geleverd met een aangepast onderstel en kan razendsnel optrekken in vijf rijstanden: Lift, Auto, Autobahn, Handling en de topsnelheid.

De wagen is volledig bekleed in leer, het interieur is luxueus en er is ook een bagageruimte van 44 liter. De analoge snelheidsmeter wordt vergezeld van drie hoge resolutie schermen die informatie adaptief weer te geven, met minder details, hoe sneller je rijdt getoond.

De Bugatti Chiron zal slechts in een beperkte oplage van 500 eenheden geproduceerd worden. Een derde is reeds uitverkocht. Leveringen zullen starten in augustus van dit jaar.

Source: Bugatti
Share this article

You May Also Like