Distinguished Gentlemans Ride 2018 voor het goede doel

Ruim vijfhonderd goed geklede mannen springen binnenkort op hun klassieke motor om deel te nemen aan de derde editie van de Distinguished Gentlemans Ride in verschillende steden, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Honderden mannen in pak, velen met een goed gekapt kapsel en getrimde baard. De jaren 50 en 60 herleven zondag tijdens de zogeheten Distinguished Gentlemans Ride.

Het evenement dient overigens niet alleen maar voor het plezier, maar ook om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Er is inmiddels al 16.750 euro ingezameld. Inschrijven kan via de site van de Distinguished Gentlemans Ride.

De rit wordt wereldwijd in verschillende steden, waaronder Londen en New York, op dezelfde dag gereden. De eerste Distinguished Gentlemans Ride was in 2012 in Sydney. De editie in Rotterdam wordt georganiseerd door Rotterdammers Gideon Schipaanboord, Joey Delwell, Dirk Scheele en Marco Steegman.

Op die dag zullen heel wat heren hun beste pak aantrekken en vintage motorfiets tot in de puntjes opblinken om er samen voor het goede doel op uit te trekken. Het evenement barst ondertussen zowat uit z’n voegen. Enkel in België staan er al in tien steden ritten op het programma.

De Distinguished Gentleman’s Ride is bedacht door Mark Hawwa, en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen. 

Die eerste rit in 2012 bracht meer dan 2.500 motorrijders samen, in 64 steden. Door dit succes begon de oprichter na te denken over hoe het evenement kon worden gebruikt voor het steunen van een goed doel. Ondertussen is de DGR uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Vorig jaar namen bijna honderdduizend rijders deel aan ritten in 581 steden verdeeld over 92 landen.

In België staan er dit jaar ritten op het progamma in Antwerpen, Brugge, Brussel, Chievres, Genk, Gent, Luik, Namen, Roeselare en Doornik. Via de website www.gentlemansride.com vind je heel wat meer info en kan je ook registreren om mee te rijden. Naast een stijlvol event, is de DGR ook een sociaal relevant gebeuren, want er wordt in het kader van de ritten heel wat geld ingezameld om onderzoek naar prostaatkanker te steunen. Nieuw voor dit jaar is dat met de opbrengsten ook programma’s ondersteund worden die werken aan zelfmoordpreventie.  

 

Image: Honderden mannen in pak, velen met een goed gekapt kapsel en getrimde baard. De jaren 50 en 60 herleven zondag tijdens de zogeheten Distinguished Gentlemans Ride.

Source: Motorsite / AD

Share this article

You May Also Like