Ducati lanceert 1299 Panigale S Anniversario

Om z’n 90e verjaardag te vieren, besloot Ducati om de bezoekers van de World Ducati Week, alvast een voorsmaakje te gunnen van de nieuwe 1299 Panigale S Anniversario. Ducati wou daarmee de tienduizenden Ducatisti die afgelopen weekend weer naar het Marco Simoncellli Misano World Circuit waren afgezakt een symbolisch cadeau gunnen. Het was niemand minder dan Ducati-legende Casey Stoner die de machine op zaterdagavond aan het publiek voorstelde, samen met Ducati-CEO Claudio Domenicali.

Schermafbeelding 2016-07-16 om 16.56.17

De productie van de nieuwe 1299 Panigale S Anniversario zal slechts uit 500 motorfietsen bestaan. De machine heeft naast een onuitgegeven kleurstelling ook onuitgegeven techniek aan boord. De inspiratie voor de kleurstelling kwam van Ducati’s racemotoren. De 1299 Panigale S Anniversario combineert dan ook wit, zwart en Ducati rood met de opvallende, speciale gouden wielen. Ook de kroonplaten van de S Anniversario kregen speciale aandacht. Niet alleen werden die kroonplaten uit aluminium gefreesd, de serie-nummer van elke motorfiets werd met behulp van laser-technologie, telkens in de bovenste kroonplaat geëtst.

Schermafbeelding 2016-07-16 om 16.56.37

Ducati richtte zich ook op de elektronica van de 1299 Panigale S Anniversario. De machine kreeg geheel nieuwe tractie- en wheelie-controlesystemen. Op de S Anniversario gaan ze respectievelijk als Ducati Traction Control EVO en Ducati Wheelie Control EVO door het leven. Beide systemen moeten zowel de prestaties als actieve veiligheid van de nieuwste Ducati superbike maximaliseren. Naast de EVO-versies van het DTC en DWC, vind je ook Boschs innovatieve ABS-systeem terug. Dat systeem werkt ook onder hellingshoek zodanig dat ook in de bochten je remmen niet kunnen blokkeren. Ook Ducati’s eigen quick shift-systeem (DQS), het Motorrem-systeem (EBC) en Ducati’s elektronische ophanging (DES) behoren tot het rijhulpmiddelen-pakket van de 1299 Panigale S Anniversario.

Schermafbeelding 2016-07-16 om 16.56.49

Zoals we dat van moderne Ducati’s gewoon zijn beschikt de S Anniversario over een zogenaamde TFT (Thin Film Transistor) tellerpartij. Daarnaast kan de rijder ook nog kiezen uit drie, aanpasbare, Ducati rij-modi (Race, Sport en Wet), waardoor de rijder de prestaties van z’n machine aan z’n eigen vereisten kan aanpassen.

Schermafbeelding 2016-07-16 om 16.57.02

Zoals alle motorfietsen van de Panigale-familie maakt de S Anniversario gebruik van Ducati’s ervaring inzake monocoque frames. Het Superquadro blok is tevens een dragend frame-element.

Om het sportieve karakter van de 1299 Panigale S Anniversario te benadrukken wordt de motorfiets met een circuit-kit geleverd. Die bestaat uit een titanium uitlaatlijn van Akrapovic, aluminium achteruitkijkspiegel-beschermers en een cover waarmee je het gat dat ontstaat na het verwijderen van de nummerplaat, bedekt. Tenslotte wordt er ook een batterij-oplader meegeleverd.

Naar verwachting zal de Panigale S Anniversario vanaf half juli leverbaar zijn via de Ducati-dealerships.

Bron: demotorsite.be

Share this article

You May Also Like