Ducati Streetfighter V4 prototype

Ducati bereidt zich voor op de Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb; in deze editie, die op 30 juni begint, zal Carlin Dunne de beroemdste berg ter wereld beklimmen op het Streetfighter V4 prototype.

Als onderdeel van het ontwikkelingsproces van het nieuwe model is de “Race to the Clouds” aangewezen als een ideaal testterrein voor het testen van de hoge prestaties van de Streetfighter V4.

Het prototype zal racen met een “gepixelde” kleurstelling, ontworpen door het Centro Stile Ducati; anders dan gebruikelijk bij prototypes verbergt de kleurstelling de lijnen niet, maar versterkt hen door bewust te laten zien hoe de motor er uiteindelijk uit zal zien.

“De Streetfighter V4 wordt één van de sterren van de Ducati World Premiere 2020”, verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “De Streetfighter V4 is de Panigale voor het rijden op de weg; er is dus geen beter podium dan de Pikes Peak International Hill Climb, voor de best presterende Streetfighter ooit.”

Traditiegetrouw is de Streetfighter V4 rechtstreeks afgeleid van de sportieve Panigale V4, zonder kuipen en voorzien van een hoog en breed stuur. De hoge prestaties van de 1100 cm³ Desmosedici Stradale worden onder controle gehouden door aerodynamische contouren die speciaal voor dit model zijn ontworpen.

Houd de website van Ducati en de sociale media in de gaten voor verdere updates!

 

Image: “De Streetfighter V4 wordt één van de sterren van de Ducati World Premiere 2020”, verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “De Streetfighter V4 is de Panigale voor het rijden op de weg; er is dus geen beter podium dan de Pikes Peak International Hill Climb, voor de best presterende Streetfighter ooit.”

Bron: Ducati

Share this article

You May Also Like