EICMA 2016: de nieuwigheden bij Moto Guzzi

Dat de adelaar uit Mandello del Lario dit jaar 95 wordt, zullen we geweten hebben. Vorige maand mochten we nog een kijkje gaan nemen in de fabriek van de Italianen, waar we met eigen ogen konden zien hoe de jongens van Moto Guzzi hun nieuwe Audace op transport laadden voor de Keulense Intermot-beurs. Al hadden we niet gezien dat er om de hoek een tweede vrachtwagen klaarstond om volgeladen te worden voor de EICMA…

 

V7 III

En daar zat een leuke verrassing in, in de vorm van de splinternieuwe Moto Guzzi V7 III. Want het merk zelf mag dan wel 95 kaarsen uitblazen, maar ook bovengenoemd iconisch model is inmiddels aan 50 stuks toe – een ideale kans om zijn instapreeks even bij te beitelen. Vanaf de jaarswende zal de nieuwe V7 beschikbaar zijn in vier uitvoeringen: zoals bij de vorige editie blijven de Stone-, Special- en Racer-uitvoeringen standhouden, al komt er een nieuwe resem accessoires om de fietsen verder op te smukken. Al is de knapste variant een nieuwkomer: ter ere van zijn 50-jarig bestaan komt er een chroomkleurige V7 III Anniversario, waarvan de productie is beperkt tot 750 exemplaren.

 

V9 Bobber en V9 Roamer

Een andere uitvoerige update komt er voor de Moto Guzzi V9 Bobber en Roamer, die vanaf 2017 besteld kunnen worden met tal van personaliseringsaccessoires, een groter windscherm, een nieuw bagagerek en een knappe nieuwe kofferset. Al lijkt het stokpaardje voor het komende jaar vooral de toevoeging van extra comfort. Dat proberen de Italianen te bereiken door een vernieuwde zit te monteren en tegelijk de voetsteunen meer naar achteren en hoger te plaasen – alles opgeteld bekomen ze daardoor een iets actievere zithouding, die ook in de kaart van het comfort zou moeten spelen. We laten u vermoedelijk in het voorjaar weten of ‘comfortabel’ het eerste woord is dat door onze hersenpan flitst tijdens de test.

 

 

Bron: De Motorsite

 

Share this article

You May Also Like