Het EICMA-lijstje: Vijf nieuwigheden voor 2018!

Het EICMA-lijstje: Vijf nieuwigheden voor 2018!

 

5. Honda Gold Wing

Zeker hij voert ook al ons lijstje reismotoren voor 2018 maar de nieuwe Gold Wing kende gewoonweg veel bijval in Milaan. Logisch want ‘Big Red’ lanceert ook niet ieder jaar een nieuw vlaggenschip!

 

4. Vespa Elettrica

Misschien niet direct ‘our cup of tea’ maar wel een hele belangrijke nieuwkomer voor Vespa en bij uitbreiding de hele Italiaanse motorindustrie. Niet dat er nog geen elektrische motorfietsen of scooters waren maar wanneer een gevestigde constructeur als Vespa er zich op toelegt, raakt wel één en ander in een stroomversnelling.

 

3. KTM 790 Duke

In tegenstelling tot voorgaande jaren viel er maar weinig nieuws te rapen op de KTM-stand. Maar de introductie van de nieuwe 790 Duke was er wel een van formaat. Met deze machine profileert KTM zich nu ook als speler in het lucratieve subsegment van de middenklasse nakeds!

 

2. Yamaha Niken

We zijn er zeker van dat  geen enkele andere motorfiets op EICMA 2017 zoveel opzien baarde als deze Yamaha Niken. Geen enkele andere motorfiets kan immers concurreren qua ‘weirdness’. We durven te betwijfelen of de Niken een verkoopstopper wordt, maar dat er een niche voor bestaat, is nu al duidelijk.

 

1. Ducati Panigale V4

Of Ducati zichzelf overtreft met de Panigale V4 moet nog blijken. Maar qua hype en buzz, om maar twee trendwoorden te gebruiken, heeft de V4-versie van de Panigale nu al z’n voorganger ver overtroffen!  Zonder twijfel de mooiste machine van de hele show!

 

Bron: De Motorsite

Share this article

You May Also Like