Elektrische motorbouwer Zero Motorcycles lanceert de 110 pk Zero SR/F

Met de SR/F lanceert de elektrische motorbouwer Zero Motorcycles het allereerste 2020-model. De SR/F moet Zero de nodige serieux geven. De ‘dikke’ naked heeft met een maximaal vermogen van 110 pk en een maximaal koppel van 190 Nm aansprekende prestaties. De topsnelheid van de SR/F bedraagt 200 km/u, al zal de motorfiets die vaart maar even kunnen aanhouden. Aan hoge snelheden (versta snelweggebruik) bedraagt de autonomie van de SR/F 159 km. Dat is exact 100 km minder dan de autonomie bij stadsverkeer bedraagt.

Zero brengt tegelijkertijd twee versies van de SR/F uit. Zoek het verschil niet in de prestaties of in de afwerkingsgraad van beider versies, het zit ‘em immers in de oplaadsnelheid. De standaardversie kan je in 4,5 uur helemaal herladen. De premiumversie heeft voor een volledige ‘recharge’ slechts 2,5 uur nodig. Wie voor de Rapid Charge-optie kiest heeft respectievelijk slechts 1,8 uur en 1,5 uur nodig om zijn of haar SR/F helemaal te herladen.

De Zero SR/F weegt rijklaar 220 kg. Dat gewicht wordt afgeveerd door veringcomponenten van Showa en staat op Pirelli Diablo III banden. Bosch tekende voor het ABS-systeem. De radiaal gemonteerde vierzuiger remklauwen komen van het Spaanse J.Juan.

De prijs voor de standaardversie van de Zero SR/F bedraagt € 20.890. Wil je de sneller opladende premiumversie dan komt daar nog eens € 2.200 bovenop.

 

Tekst: Bart Jacobs

Gegevens: Zero Motorcycles

Foto’s: Zero Motorcycles

Bron: M&T

 

Share this article

You May Also Like