Harley-Davidson Road King Special

Harley zet de uitbreiding van het Milwaukee-Eight-gamma onverminderd voort. Vorige zomer werd er al een lading nieuwe Harley-toermachines gelanceerd die voorzien was van het nieuwe ‘big twin’ motorblok. Nu komt daar nog een special bovenop: de Road King Special.

 

De Road King Special betekent een stijlbreuk met de overige toermachines van ‘The Motor Company’. Traditioneel waren die rijkelijk voorzien van verchroomde onderdelen. Niets van dat op de Road King Special waarop het vooral de matzwarte afwerking is die in het oog springt. Harley gaf de Road King Special ook een – eveneens matzwart – aalhanger-stuur.

 

De Road King Special is de eerste Harley waarop het nieuwe Milwaukee-Eight motorblok in matzwart is uitgevoerd. De 1746 cc metende machine produceert een maximum koppel van 150 Nm aan 3.250 opm. De Road King Special heeft een drooggewicht van 354 kg. Rijklaar wordt dat 371 kg. De Road King Special mag dus gerust een toerbizon genoemd worden.

 

De nieuwe Harley-Davidson Road King Special is leverbaar in vier kleurstellingen: Vivid Black, Charcoal Denim, Olive Gold en Hot Rod Red Flake. Deze laatste kleuruitvoering is een Hard Candy Custom-kleurstelling.

 

Bron: De Motorsite

Share this article

You May Also Like