Harley-Davidson Roadster

De Dark Custom-lijn van Harley-Davidson telt weer een motorfiets meer. Met een minimalistisch, fastback design dat geïnspireerd werd door klassieke racemotoren, moet de slanke Harley-Davidson Roadster een nieuwe generatie rijders inspireren.

Sinds z’n introductie in 1957, heeft de Harley-Davidson Sportster bewezen zichzelf constant opnieuw te kunnen uitvinden. De Roadster betekent een nieuw hoofdstuk in dat lange verhaal” zei Brad Richards, Harley-Davidsons hoofdontwerper. “We hebben gezien hoe onze klanten verschillende kanten uitgaan (qua styling) met de Sportster. The Roadster is dan ook een symbiose van stijlinvloeden, maar de bedoeling was om een echter rijdersfiets te bouwen. Een slanke, krachtige Sportster, die de rijder met de weg verbindt.”

 

new-metal-harley-davidson-roadster

 

De roadster wordt door een 1202cc metend, luchtgekoeld Evolution blok aangedreven. Een ware koppelbeul want Harley claimt dat het blok 103 Nm aan 3.750 opm produceert. Harley pakte op de Roadster de stuurgeometrie aan (ten opzichte van de standaard Sportster) zodat de rijder meer respons krijgt. Vooraan wordt de Roadster door een 43mm upside-down voorvork afgeveerd. Achteraan zijn de schokbrekers instelbaar qua veervoorspanning. Het voorwiel is een 19 duims exemplaar, het achterwiel een 18 duims.

Het lage stuur, het geribbelde duozadel en de custom afwerking van de tank completeren de look van de Roadster. De nieuwe Harley-Davidson Roadster komt in drie mono-kleurstellingen ( Vivid Black, Black Denim, Velocity Red Sunglo) en een two-tone kleurstelling (Billet Silver/Vivid Black).

Bron: De Motorsite

Share this article

You May Also Like