Hightech, spraakmakend, een legende: de Suzuki Katana is terug!

De nieuwe Suzuki Katana is een designstatement en maakt de tongen los, net als in 1981. Niet alleen was het toen de snelste productiemotorfiets ter wereld, zijn design was ook zeer vooruitstrevend. En nu is deze motorlegende terug!

Scherp, gedurfd en uniek
De nieuwe Katana is een strijdlustige, dynamische naked bike met een puntige en compacte cockpit, een opvallend hoge tankpartij, een ranke korte achterzijde en zeer scherpe vormen – zoals het vlijmscherpe, handgemaakte zwaard van de Japanse Samoerai-strijders waar hij naar vernoemd is: Katana.

Absolute souplesse
Ook met het karakter grijpt Suzuki terug op de roots van de oer-Katana. Deze motorfiets wil bochten pakken, de een snijdt hij nog scherper aan dan de ander. Met zijn bijzonder stijve frame, een gewicht van slechts 215 kg en een 999 cc sterke viercilindermotor met 110 kW (150 pk) blinkt de Katana uit in souplesse en rijgedrag. ABS en Traction Control zorgen voor controle onder alle omstandigheden.

Blijf op de hoogte
Sta je al met je motorpak aan klaar om te gaan? Nog even geduld! Voorjaar 2019 beleeft de motorlegende zijn terugkeer in de Suzuki-showrooms.

 

Foto: De nieuwe Katana is een strijdlustige, dynamische naked bike met een puntige en compacte cockpit, een opvallend hoge tankpartij, een ranke korte achterzijde en zeer scherpe vormen – zoals het vlijmscherpe, handgemaakte zwaard van de Japanse Samoerai-strijders waar hij naar vernoemd is: Katana.

Bron: Suzuki Nederland

Share this article

You May Also Like