Honda Bobber 500, een minimalistisch design…

De Rebel wordt aangedreven door een 471cc parallel twin met veel kracht onderin en een lineaire vermogensafgifte. Hij is geschikt voor houders van een A2-rijbewijs. Hij is ook smal en heeft een lage zadelhoogte. Daardoor is hij gemakkelijk te controleren bij lage snelheden. De zithouding is ontspannen en neutraal, met de armen licht gestrekt in overeenkomst met de centraal geplaatste voetsteunen.

Blacked out

Het stalen buizenframe van de Rebel is helemaal nieuw en vormt de basis voor de frisse, hedendaagse lijnen van deze sobere ‘bobber’ met dikke banden. Gitzwart met een minimum aan lak.

Rebel 500

Volgens NieuwsMotor.NL is de nieuwe Rebel van custom getransformeerd in een eigentijdse bobber met een mix van oude en nieuwe stijlkenmerken. Het stalen buizenframe heeft opnieuw een toegankelijke lage zithoogte van 690 mm, zodat deze met in het midden geplaatste voetsteunen, samen met licht gestrekte armen moet zorgen voor een ontspannen zithouding waar de kleine motorrijder goed mee uit de voeten kan komen.

De 500 Rebel wordt aangedreven door een levendige, 471cc grote vloeistof gekoelde parallel-twin met 8 kleppen dat afkomstig is van de 500cc-range van Honda. Om de 500 Rebel geschikt te maken om te kunnen cruisen is de PGM-FI brandstofinspuiting herzien, zodat het blok meer koppel bij lage toeren krijgt, waarbij het sportieve karakter met een soepele en lineaire vermogensafgifte behouden blijft, zo geeft Honda aan. De 300 Rebel is uitgerust met een 286cc eencilinder motor. Zowel de Rebel 300 als de Rebel 500 worden uitgebracht in een standaard versie en in een versie met ABS. De standaard Rebel 500 zal verkrijgbaar zijn in de kleuren; Graphite Black, Matte Armored Silver Metallic, Bright Yellow en Millennium Red. De 300 Rebel komt uit in de kleuren Matte Silver, Matte Pearl White, Black en Red.

Wat de prijzen in Nederland en België gaan worden is nog niet bekend gemaakt, maar voor de VS is de (voorlopige) adviesprijs voor de 300 Rebel op 4.399 US Dollar (4.138 euro) gesteld en voor de 500 Rebel op 5.999 US Dollar (5.644 euro). Definitieve adviesprijzen worden in december bekend gemaakt. Beide modellen komen in april 2017 voor verkoop beschikbaar.

2017_Honda_Rebel_300-500

Bron: Honda Nederland Motoren

 

Share this article

You May Also Like