Husqvarna VITPILEN 701 – THE ICONIC SPIRIT

De VITPILEN 701 pakt alles wat leuk is aan motorfietsen en combineert dat – een grote, eencilindermotor, een licht chassis, een strakke vormgeving en een sportieve rijstijl. Samen zorgen deze eigenschappen voor een onmiskenbaar pure rij-ervaring, die je knie in de bochten dwingt en je hoofd leegmaakt zodat jij je kunt concentreren op de rit, en niets anders dan de rit.

Motor

De VITPILEN 701 wordt aangedreven door een moderne 692,7 cc vloeistofgekoelde eencilindermotor die is voorzien van de nieuwste designtechnieken en elektronica. Met een piek van 55 kW (75 pk) en een koppel van 72 Nm bestaat er geen enkele twijfel over het prestatiepotentieel van deze motorfiets. De elektronische brandstofinspuiting wordt geregeld door een ride-by-wire-systeem en levert een direct, scherp en verfijnd vermogen, aangestuurd door het standaard tractieregelingssysteem. De nieuwste technische oplossingen, zoals het eenvoudige op- en terugschakelen als standaardfunctie, zorgen voor uitzonderlijke rijeigenschappen, terwijl innovatieve productieprocessen en de hoogste kwaliteit aam materialen een hoge betrouwbaarheid en efficiëntie garanderen, wat resulteert in een lang onderhoudsinterval van maar liefst 10.000 km.

Frame

Het lichtgewicht trellisframe is geconstrueerd om een nauwkeurige hantering in alle omstandigheden te garanderen en vertrouwen in te boezemen. Door het gebruik van hoogwaardig chroom-molybdeenbuisstaal wordt gedetailleerde feedback aan de berijder doorgegeven door middel van nauwkeurig ontworpen torsiestijfheid en lengteflexibiliteit. Dit garandeert geavanceerde wendbaarheid en stabiliteit, gecombineerd met een perfecte gewichtsverdeling en een kleine draaicirkel – uiterst handig in stedelijke omgevingen.

Remmen

De VITPILEN 701 is uitgerust met hydraulische, volgens de hoogste normen gefabriceerde Brembo-remklauwen, die in combinatie met geperforeerde stalen schijven met 320 mm voor en 240mm achter, garant staan voor controleerbaar en zelfverzekerd remvermogen. De VITPILEN 701 heeft tevens een geavanceerd Bosch ABS-systeem waardoor onder de meest uiteenlopende remomstandigheden maximale veiligheid wordt gegarandeerd.

Vering

De WP APEX-vering op de VITPILEN 701 is volgens strenge normen vervaardigd, waardoor het hoogste niveau aan kwaliteit en vakmanschap wordt gegarandeerd. Aan de voorzijde heeft de motor een upside-down voorvork van 43 mm, en achter een monoshock die via een linksysteem is verbonden met de achterbrug. De hoogwaardige componenten zijn aanpasbaar aan steeds wisselende stedelijke omgevingen.
Bron: Husqvarna
Share this article

You May Also Like