De Husqvarna Vitpilen: minimalistisch en puur…!

Husqvarna maakt wel degelijk ook andere motoren dan de zo bekende enduro en cross motoren.

Vergeet alle moderne wegmotoren die je tot nog toe hebt gezien. Dit zijn innovatieve en vooruitstrevende motoren die van A tot Z geheel nieuw zijn ontwikkeld met frisse ideeën. Minimalistisch, puur en niet beïnvloed door anderen – deze motoren stellen alle actuele motordesigntrends ter discussie en zijn strakker, slimmer en minder gecompliceerd gebouwd. De eenvoudige maar tegelijkertijd geavanceerde designstrategie is een prikkelende paradox, waarbij eenvoud, gebruiksgemak en functionaliteit samenkomen met innovatief ontwerp en oog voor detail.

EEN PURE EN AUTHENTIEKE RIJERVARING

De VITPILEN is een definitief en krachtig statement, en het bewijs van het voortdurende streven van Husqvarna Motorcycles om nieuwe territoria te ontdekken. Doordat onze ontwerpers een motor wilden ontwikkelen waarbij de pure sensatie van het motorrijden centraal staat, komt het unieke karakter van deze motoren niet alleen tot uiting in hun uiterlijke verschijning, maar ook in de ruige, natuurlijke en intuïtieve rijervaring. Bij deze ontwerpstrategie hebben we alles wat niet bijdroeg aan de rijervaring, simpelweg weggelaten. Eenvoudiger kan het niet.

De VITPILEN 701 is een perfect ontworpen streetbike met een nieuwe visie op urban motorrijden. Deze compacte en wendbare motor wordt aangedreven door een krachtige eencilindermotor en is vakkundig vormgegeven voor een minimalistische styling met uitzonderlijke prestaties. Een motor teruggebracht tot de pure essentie. Speciaal ontwikkeld voor de unieke, vooruitstrevende lifestyle van het moderne motorrijden. Voor een spannendere, eerlijkere en pure motorervaring.

Het ontwerpidee was alle onnodige opsmuk weglaten en een simpele, progressieve mix creëren van modern denken en klassiek design. Deze manier van denken is synoniem voor het Zweedse erfgoed van Husqvarna Motorcycles en is duidelijk zichtbaar bij de VITPILEN 701. Het lichtgewicht en smalle plaatwerk is aangepast aan het progressieve design van de VITPILEN 701 en maakt op intelligente wijze een vloeiende rijstijl mogelijk.

Lichtgewicht 17″ gegoten lichtmetalen velgen zijn een ander designhoogtepunt van de VITPILEN 701. De wielen hebben een unieke stijl en zijn zeer sterk en duurzaam met een minimaal onafgeveerd gewicht. Het in het wiel geïntegreerde Husqvarna logo is een discreet voorbeeld van de aandacht voor details bij de VITPILEN 701.

Het plaatwerk is een vooruitstrevend designkenmerk dat ook wel bekend staat als de ‘split’. De split wordt gevormd door een gele, diagonale scheidslijn die van boven naar onder loopt, vanaf de achterkant van de brandstoftank omlaag naar de uitlaatophanging. Dit is uniek voor Husqvarna en illustreert de baanbrekende ontwerpstijl van het merk.

Het zadel van de VITPILEN 701 is gemaakt van topkwaliteit foam en MOKKA leder, bovendien is het ondanks zijn gereduceerde vormgeving uiterst comfortabel voor de rijder. Het zadel dat vanaf het midden van het plaatwerk naadloos doorloopt en boven het achterwiel zweeft, maakt deel uit van het minimalistische en unieke subframe waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd aan de uitzonderlijke rijervaring van de VITPILEN 701.

De bewerkte vuldop is voorzien van het Husqvarna Motorcycles logo als teken van premium kwaliteit – bescheiden en tegelijkertijd stoer op de benzinetank. De brandstoftank is naadloos geïntegreerd in het ontwerp en is een centraal aandachtspunt van de VITPILEN 701 stijl. De intelligente vormgeving stelt de rijder tevens in staat soepel van rijhouding te veranderen, terwijl het lakwerk en subtiele accenten het progressieve en unieke design accentueren.

Het clip-on stuur is bevestigd op een stijlvolle kroonplaat van gesmeed aluminium en vormt het hart van de bediening van de VITPILEN 701. Passend bij de minimalistische look-and-feel van het SIMPLE.PROGRESSIVE. design wordt de bediening niet belemmerd door verhullende kuipdelen en omvat deze enkel een digitaal display met de noodzakelijk informatie.

De premium LED-koplamp van de VITPILEN 701 zorgt voor een onmiskenbare uitstraling. Rond de omtrek bevindt zich de dagrijverlichting waardoor de VITPILEN 701 aan de voorzijde een geheel eigen look heeft en onder alle omstandigheden duidelijk zichtbaar is.Het LED-achterlicht is geïntegreerd in het gestroomlijnde plaatwerk en geeft de achterzijde een strakke, coherente uitstraling.

 

 

Bron: Husqvarna

Share this article

You May Also Like