Indian introduceert twee nieuwe versies van Scout

Honderd jaar geleden introduceerde Indian Motorcycle de allereerste Scout als een modeljaar ’20-model, uiteraard ging het om 1920. Honderd jaar later prijkt de Scout nog steeds in de line-up van Indian Motorcycle – zij het dan niet onafgebroken – en zet het merk het model in de schijnwerpers.

Scout 100th Anniversary Limited Edition

Speciaal voor de 100e verjaardag van het model creëerde Indian Motorcycle deze Scout 100th Anniversary. De machine is gebaseerd op de basisversie van de Scout en wordt dus door de gekende vloeistof-gekoelde V-twin van 1133cc aangedreven. Die motor is goed voor een piekvermogen van 100 pk en een koppel van 98 Nm.

Indian noemt de Scout 100th Anniversary een premium motorfiets, die ook verzamelwaarde heeft. Die verzamelwaarde wordt geholpen door het feit dat de productie gelimiteerd wordt tot 750 exemplaren die wereldwijd verkocht zullen worden.

 

De Scout 100th Anniversary is qua styling geïnspireerd door het origineel uit 1920. Zo heeft de machine zwarte spaakwielen, een breed ‘beach-stuur’, een woestijnkleurig zadel uit echt leder en een verchroomd bagagerek. Chroom werkt ook veelvuldig gebruikt voor de afwerking. De kleurenstelling van de Scout 100th Anniversary is een combinatie van het bekende Indian Motorcycle Red met Anniversary Gold striping. Het 100th Anniversary-logo moet de motorfiets authenticiteit geven.

 

Scout Bobber Twenty

De Twenty in de naam van deze Indian Scout verwijst eveneens naar modeljaar 1920. Ook stijlelementen als de spakenwielen en het ‘zwevende’ zadel verwijzen naar dat allereerste Scout-model van 100 jaar geleden. De Twenty doet wat meer ‘old school’ en dus ook wat gemener aan dan de basisversie van de Scout Bobber. Daar zorgt oa het ‘ape hanger’-stuur voor. Voor de afwerking werd een mix van chroom en zwarte accenten gebruikt. De Bobber Twenty komt in drie kleurstellingen: Thunder Black, Sagebrush Smoke en Burnished Metallic.

 

Scout Sixty, Scout, Scout Bobber

Naast de twee nieuwe versies hierboven krijgen ook de bestaande versie van het Scout-gamma een update. Zo zal op alle versies van de Scout  (dus Scout Sixty, Scout en Scout Bobber) voortaan een zwevende remschijf (vooraan) gemonteerd worden en worden ook de remklauwen en de remcilinders aangepakt. Dat alles met het oog op verbeterde remprestaties. De Scout Bobbers worden voortaan met Pirelli MT60 banden geleverd, terwijl het basismodel van de Scout een sportzadel en voetsteunen voor een passagier krijgt.

 

Nieuwe kleurstellingen

Voor modeljaar 2020 zullen de Indian Scouts in nieuwe kleurstellingen verkrijgbaar zijn. Voor de Scout Sixty zijn dat: Thunder Black, Burgundy Metallic en Pearl White/Titanium Metallic. Op de Indian Scout zijn dat: Thunder Black, White Smoke, Deepwater Metallic, Metallic Jade/Thunder Black en Indian Motorcycle Red/Ivory Cream-Gold Pinstripe.Tot slot voor de Scout Bobber: Thunder Black, Thunder Black Smoke, Deepwater Metallic, Bronze Smoke, White Metallic.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Indian Motorcycle

Bron: Motoren & Toerisme

Share this article

You May Also Like