Met een snelheid van 400 km/h over een nieuwe brug vliegen op een Kawa H2R

Kenan Sofuoğlu is een Turkse Supersport coureur. Hij rijdt voor Kawasaki en houdt van snelheid. Dat bracht de Turkse overheid op een briljant idee.

Want waarom deze sportman niet uitnodigen voor het openen van een nieuwe brug? Misschien dat hij een kilometerslange wheelie kan doen? Of misschien kan hij wel een paar mooie drifts op het hagelnieuwe asfalt zetten? Kawasaki dacht er anders over en zag de uitnodiging als een kans om de nieuwe Kawasaki H2R te promoten.

Wat is er dan zo bijzonder aan die H2R? Nou, zijn 1000cc vier-in-lijn motorblok produceert aardig wat vermogen. Aardig veel. 300 paardenkrachten om precies te zijn. En met die 300 paardenkrachten is het dan weer mogelijk een behoorlijke snelheid te behalen. 400 kilometer per uur moet volgens de Japanse bouwer zeker lukken.

En zo was het klokje rond; Kenan Sofuoğlu zou de brug triomfantelijk openen door met 400km/h over het wegdek te razen. Pirelli leverde speciaal rubber, het Nederlandse Rev’it! ontwikkelde een speciaal motorpak en met de speciale brandstof van Elf moest de recordpoging wel een succes worden.

Yes it is, want deze video laat zien dat de beste Kenan de duizelingwekkende snelheid van 400 kilometer per uur aantikt. En met die woorden verklaar ik de brug tot Geopend!

 

 

 

Bron: Motorfans.nl

Share this article

You May Also Like