Kimberly Schijven schrijft Guinness World Record wheelie rijden op haar naam

Een wheelie van 1 kilometer! Stuntvrouw Kimberley Schijven deed het en pakte er het wereldrecord mee. De motorfiets? Een Suzuki GSX-R1000. Gefeliciteerd namens Suzuki!

Kimberly Schijven is de eerste vrouw ter wereld die op hoge snelheid één kilometer op het achterwiel reed, tijdens een officieel Guinness World Record event. Zij deed dit op een Suzuki GSXR1000. Bekijk hier het videoverslag van Kimberly’s recordpoging:

 

 

Wie is Kimberly?
Kimberly Schijven, 31 jaar, is sinds 2010 stuntvrouw.  Momenteel rijdt ze voor het Suzuki stuntteam Bleuk diverse shows in binnen- en buitenland.

Wat is haar doel?
De eerste vrouw ter wereld zijn die een wheelie van 1 kilometer behaalt.

Waar vindt het event plaats?
Engeland, Elvington runway 26 met officiële Guiness World Record goedgekeurde meetapparatuur.

Hoe?
Met een aanloop van 600 meter zal Kimberly een inzet maken en vervolgens 1 kilometer een wheelie rijden waarbij aan het eind de snelheid gemeten wordt.

kimberly

De Nederlandse Kimberly Schijven is de eerste vrouw ter wereld die op hoge snelheid één kilometer op het achterwiel rijdt, tijdens een officieel Guinness World Record event.

Afgelopen 20 en 21 augustus 2016 heeft Kimberly voor het eerst een poging gedaan tijdens de “World wheelie records” om dit doel te bereiken. Hiervoor heeft ze een Suzuki GSXR1000 aangeschaft uit 2006. Die mede dankzij Hyperpro aangepast is voor dit doel.

Kimberly:
“Tijdens de World Wheelie records heb ik net niet de kilometer gehaald,  een keer was ik net te laat omhoog. Ik ging over de finish met een snelheid van 141mph/227km/u, om een idee te geven van de snelheid.

Normaal gesproken zou ik hier één jaar op moeten wachten omdat de wedstrijd jaarlijks gehouden wordt. Nu heeft de organisatie van de competitie, Straightliners Events, mij medegedeeld dat exact dezelfde competitie gehouden zal worden op 17 en 18 September 2016 met dezelfde meetapparatuur. Deze competitie is ook “Guiness Book Approved” en bij het behalen van mijn doel zal ik een aanvraag doen voor vermelding.

Via Social media heb ik vernomen dat er een aantal andere vrouwen op de loer liggen om volgend jaar een poging te gaan doen de eerste vrouw ter wereld te worden. Deze aankomende competitie is waarschijnlijk de laatste kans om mijn doel zonder enorm hoge druk te bereiken, waardoor pure concentratie op de wheelie vereenvoudigt. Snelheden kunnen altijd worden overschreden door anderen, maar om dit als eerste te bereiken, kan niemand mij meer afnemen.”

kimberly2

Wij wensen Kimberly heel veel succes!


 

Bron: blog Suzuki Nederland

 

Share this article

You May Also Like