Kymco verrast met SuperNEX

Op de INTERMOT-beurs in oktober had Kymco zijn elektrische ambitie al verregaand duidelijk gemaakt met hun doordachte IONEX-concept waarbij een rijder gewoon batterijen zou kunnen wisselen die hij uit een muur trekt. In Tokyo loopt op dit moment al een proefproject. Op de EICMA gaan ze nog een stapje verder met hun SuperNEX conceptbike. De cijfers en informatie zijn nog gehuld in heel wat mist, maar de persmededeling loopt wel over van de ambitie.

De SuperNEX zou immers het beste van twee werelden willen combineren. Een elektrische krachtbron en een versnellingsbak die de rijder toch het traditionele gevoel van controle en spanning biedt. Kymco acht schakelen een elementair onderdeel van de motorervaring, en wil ook met de zesbak de kracht van de elektromotor nog beter benutten. Dat concept is niet nieuw en wordt al langer bestudeerd. Het is een manier om het vermogen beter te benutten, maar ook de actieradius te verlengen. Het extra gewicht en de bewegende onderdelen moet je er natuurlijk wel bijnemen. Hoe het ook zij, Kymco beweert in ieder geval dat hun elektrische Supersport in 10,9 seconden naar 250 km/u kan snellen.

Naast schakelen, vindt Kymco ook geluid onontbeerlijk in de motorervaring. Dus net als Harlyey-Davidson bij de LiveWire, zullen de Taiwanezen hun SuperNEX van een passende soundtrack voorzien.

Het is een mooie droom, maar of het meer wordt dan dat zal de (verre) toekomst moeten uitwijzen.

 

Image: De SuperNEX zou het beste van twee werelden willen combineren.

Source: Motorsite

Share this article

You May Also Like