Marquez 8 x Wereldkampioen

Marquez won in 2013 zijn allereerste MotoGP wereldtitel voor het fabrieksteam van Honda. Sindsdien won hij de titel nog in 2014 en van 2016 tot 2019. Met eerdere titels in de 125cc en Moto2 reeksen staat de teller van de 26-jarige Marc nu al op 8 wereldtitels!

KENNIS WINT

Het winnen van races is belangrijk voor onze rijders en teams, ze zijn competitief, het is hun tweede natuur. Maar winnen is niet de enige reden waarom wij naar een circuit gaan. We werken een groot deel van onze tijd samen, altijd op zoek naar zwakheden – want zo leren we. Als we er één vinden, verhelpen we die. Veranderingen maken ons sterker.

“Als Honda niet racet, bestaat Honda niet” – Soichiro Honda

In 1958 sprak onze oprichter zijn verlangen uit om in de racerij te stappen en hij stak daar al zijn energie in. Zijn nalatenschap leeft voort en het is de kern van alles wat we doen. Het stroomt door de aderen van elke racer en teamlid, op elk niveau, in elke klasse.

Een direct verband met de RC213V

Om een fractie van een seconde sneller te gaan, wordt dagenlang gewerkt. Het kan het verschil uitmaken tussen winst en verlies. Ongelooflijke snelheden gaan hand in hand met de nieuwste technologie om controle, grip en wendbaarheid te kunnen leveren wanneer de motor op zijn toppunt presteert. Daarna wordt het laatste en meest belangrijke ingrediënt toegevoegd: de rijder. Welkom in de wereld van MotoGP.

 

Bron: Honda Motoren Nederland

Share this article

You May Also Like