Motor-babes Nederland

Sjaak staat bepaald niet bekend om zijn eenkennigheid dus besteden we op de website van Sjaak van Zweeden Motoren ook volop aandacht aan de behoeftes en het rijplezier van en bij het zwakke geslacht (nou ja zwak) op de motor. Waar staat Motor-babes (MB) voor? Officieel is de naam Stichting Motor-babes Nederland. Neen, we hebben het dit keer niet over de stereotype schaars geklede Motor-babes (zoals de motordame in het nieuwsbericht hiernaast; natuurlijk ook wel leuk want het oog wil ook wat), maar over de serieuze dames die motorrijden als hobby hebben.

Motor-babes Nederland is een club van en voor vrouwen die helemaal weg zijn van motorrijden of er stiekem van dromen! Sommigen rijden dagelijks naar het werk met de motor. Anderen rijden op het circuit of toeren alleen met goed weer. Of ze nu een supersport, custom bike, off road, naked bike, oldtimer, toermotor, met of zonder zijspan rijden… Ze zijn er trots op!!!

De Motor-babes spreken elkaar voornamelijk digitaal via de MB Groep op Facebook en op de fanpagina en ontmoeten elkaar in het echt op evenementen en toerritten. Die zijn te vinden op deze site en op Facebook natuurlijk. Verder kun je hun volgen op Twitter en kun je meepraten op hun forum.

 

Het Ontstaan

In 2005 richtte Willemijn een Hyves op voor motorrijdende vrouwen. Het ledenaantal groeide langzaam naar enkele honderden motorbabes.

Begin 2008 stelde Leny een simpele vraag op de Motor-babes Hyves: “Zijn er vrouwen geïnteresseerd in het rijden van een gezamenlijke motorrit?”. Die vraag luidde een heel nieuw tijdperk in voor de Motor-babes.

Op zaterdag 24 mei 2008 hebben uiteindelijk via de Motor-babes Hyves 70 vrouwen uit alle windstreken van Nederland, en zelfs België en Duitsland, deelgenomen aan de toerrit, georganiseerd door Leny. Nog weken na de rit zijn met veel enthousiasme foto’s en verhalen uitgewisseld.

Dat enthousiasme was de aanleiding voor drie motorbabes (Laura, Leny en Myran) om een stap verder te gaan. De motorbabes-handen werden ineengeslagen voor de organisatie van het Motor-babes Event 2008. Motorbabe Linda ontwierp een logo en via Laura kwam een eigen website tot stand.

Daarmee kwam het fenomeen Motor-babes in een stroomversnelling en op enig moment had de Motor-babes Hyves maar liefst 2.600 leden, waarvan een groot aantal regelmatig te vinden was op de toertochten door het hele land. Langzaamaan ontstonden tradities: de nieuwjaarsborrel, het miniritje Brabant, de rit in Groot-Ammers en niet te vergeten het Hemelvaartweekend.

Stichting

In januari 2011 werd het tijd voor wat meer structuur. De evenementen werden drukker bezocht, er was een logo en steeds meer babes zochten aansluiting. Reden voor drie Motor-babes om een stichting op te richten:

Stichting Motor-babes Nederland die tot doel heeft het organiseren van toertochten en evenementen voor motorrijdende vrouwen, maar ook de mogelijkheid geven voor het uitwisselen van informatie, het organiseren van cursussen (Garmin gebruik), het vinden van gelijkgestemden en uiteindelijk een stukje belangenbehartiging. De Stichting is aangesloten bij LOOT en via hun aansprakelijkheidsverzekering probeert de Stichting het organiseren van toertochten aantrekkelijk te maken voor iedereen.

Met de opkomst van Facebook in Nederland, werd het steeds stiller op de Motor-babes hyves. Daarom heeft ook de Stichting de overstap naar Facebook gemaakt, waar ze inmiddels heel actief zijn met een fanpagina en een MB groep.

Babes Only

Hoewel heel wat activiteiten toegankelijk zijn voor iedereen, zijn er nog altijd speciale Babes Only toertochten en evenementen zoals het Hemelvaartweekend in mei dat traditioneel alleen voor dames is. Bij hun treffen in september is de vrijdagavond alleen voor dames en als er MB’s zijn die een rit willen organiseren die Babes Only is, dan wordt dit op tijd gemeld.

De agenda staat bol van de evenementen, toertochten, kleine ritjes, grote ritten, noem maar op. Check de site voor meer informatie of zoek op Facebook en wordt lid van de MB groep.

De Motor-babes horen graag van je wat je van hen vindt, schrijf een reactie, een blog of wat dan ook. Al je positieve vragen, opmerkingen, suggesties en bijdragen kun je sturen naar info@motor-babes.nl.

 

Foto: Omslagfoto Facebookpagina Motor-babes Nederland.

 

Share this article

You May Also Like