MV Agusta Brutale Serie Oro was de mooiste op de EICMA

Het is een jaarlijkse traditie tijdens de EICMA dat onze Italiaanse collega’s van Motociclismo een enquête organiseren onder journalisten en bezoekers om de mooiste motorfiets van de beurs te verkiezen.

Een aantal merken hadden in de aanloop die titel in hun communicatie al min of meer geclaimd. Zo waanden Ducati zich met de nieuwe Panigale al zegezeker, en ook Aprilia dacht een kanshebber in huis te hebben met de RSV4 Factory.

Maar het was een andere Italiaan die met de lauwerenkrans ging lopen. 16.000 deelenemers brachten hun stem uit, en dat resulteerde in een duidelijke winnaar: de MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro.

De Hyperkrachtige en stijlovle naked kon bijna een derde van de stemmers overtuigen. Ducati haalde ook het podium, maar niet met de Panigale, wel met hun nieuwe Hypermotard SP, die twintig procent van de stemmen haalde. Aprilia moest genoegen nemen met brons voor hun RSV4, met bijna tien procent.

Zonder twijfel een mooie topdrie, al zal het Italiaanse chauvinisme bijvoorbeeld de BMW S 1000 RR heel wat stemmen gekost hebben. De verkiezing is in ieder geval een nieuwe meevaller in de herlancering van MV Agusta. En dan mocht die prachtige Superveloce 800 nog niet meedingen …

 

Image: Het was een Italiaan die met de lauwerenkrans ging lopen: De MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro!

Source: Motorsite

Share this article

You May Also Like