Nederland verlaagt de maximumsnelheid naar 100 km/u

Een ludieke reactie van onze motorrijdende  zuiderburen:

Zo lang de automatisch piloot het niet van ons overneemt zullen de meningsverschillen over en weer blijven slingeren omtrent de maximaal toegelaten snelheid op onze autostrades. In Nederland is er weer een episode in deze serie. 

In Duitsland werd onlangs nog het wetvoorstel van de partij Die Grüne in het parlement massaal weggestemd (498 stemmen tegen en 126 voor). Zij opperde namelijk voor een afschaffing van de maximumsnelheid en de limiet vast te pinnen op 130 km/u. Nu is het de beurt aan Nederland. De onduidelijkheid was al troef op de Nederlandse snelwegen maar nu wordt die helaas duidelijker. De snelheid wordt op alle snelwegen beperkt tot 100 km/u, met als uitzondering dat deze limiet enkel geldt tussen 6 en 19 uur op de stukken autosnelweg waar voorlopig 130 km/u geldt.

Ned 100 km/u

Premier Rutte noemt het zelf een ‘rotmaatregel’, maar hij vindt de drastische ingreep nodig met het ook op de hoge stikstofconcentraties, een discussie die ons land voorlopig niet lijkt te treffen. Wij mogen al blij zijn moesten we binnenkort überhaupt een regering hebben. Toch maakt VIAS van de aandacht gebruik om bij ons nogmaals te opperen om de snelheid te verlagen naar 100 km/u, weliswaar niet onder het mom van te veel stikstof maar omwille van de veiligheid. De eeuwige discussie duurt voort.

 

Tekst: Charly de Kinderen

Bron: Motor & Toerisme

Share this article

You May Also Like