NEW MILWAUKEE-EIGHT-MOTORBLOK!

Harley-Davidson verlegt opnieuw de grenzen van de touring met de presentatie van het volledig nieuwe Milwaukee-Eight-motorblok, de negende Big Twin en volledig nieuwe voor- en achtervering voor de hele Touring-lijn van 2017.

Het nieuwe Milwaukee-Eight-motorblok drijft iedere 2017 H-D Touring en Trikemodel aan en is in vele aspecten verbeterd tegenover zijn voorganger;

– Meer vermogen, snellere acceleratie. Iedere Milwaukee-Eight produceert tot elf procent meer koppel (varieert per model).

– Minder onderhoudsgevoelig. De kleppen hoeven nooit vervangen te worden omdat dankzij het design van de tuimelaars de klepspeling in de fabriek voor altijd juist gesteld kan worden.

– Zuiniger in verbruik. Door betere luchtstroom en verbranding verbeterde brandstofefficiency. Het blok heeft twee bougies per cilinder.

– Lagere omlooptemperatuur. Dankzij lagere warmteopname, hoger warmteafgifte en een verbeterd uitlaatsysteem wordt het thermisch comfort van de rijder en passagier vergroot.

– Verbeterde pasvorm. Een nieuw, smaller carterdeksel en het smalle profiel van het luchtfilter zorgen voor meer beenruimte.

– Minder vibraties. Het motorblok is in rubber bevestigd en heeft een enkele balansas die 75 procent van de primaire vibraties bij stationair toerental vermindert.

– Rijker uitlaatgeluid. Mechanische geluiden worden verminderd door lichtere kleppen, een enkele nokkenas, geoptimaliseerde designs en verbeterde aandrijflijncomponenten.

– Verbeterd oplaadsysteem. Bij stationair toerental levert het motorblok vijftig procent meer output aan de accu.

– Nieuwe motorblokstyling. De Milwaukee-Eight heeft een strakke, moderne styling.

Het nieuwe motorblok heeft de onmiskenbare look, sound en feel van H-D.

 

Bron: Harely-Davidson Nederland

 

Share this article

You May Also Like