ProMotor Zeeland organiseert 25e jubileumeditie Classic Races Wemeldinge

ProMotor Zeeland organiseert 25e jubileumeditie Classic Races Wemeldinge

Op zaterdag 15 juni is het zover. ProMotor Zeeland organiseert dan haar 25e jubileumeditie van de bekende Wegraces Wemeldinge, ook wel bekend als de Classic Races Wemeldinge.

Het evenement vindt zoals gebruikelijk plaats op het schitterende Kanaalcircuit van Wemeldinge. Zoals de naam al aangeeft staan de races volledig in het teken van klassieke motorfietsen.

De trainingen beginnen zaterdag 15 juni in de ochtenduren om 10:00 uur. De wedstrijden beginnen om 12:30 uur ’s middags met de 1e manche, gevolgd door een 2e.

Vanwege de jubileumeditie zullen diverse prominente Nederlandse GP-coureurs die dag hun opwachting doen op het circuitterrein. Als ‘speaker’ treedt ook dit jaar weer op de stem van de TT van Assen, Jan de Rooij, die het hele dagprogramma moeiteloos aan elkaar zal praten.

Het rennerskwartier is gedurende de hele dag vrij toegankelijk voor het publiek. Een betere kans om de klassieke racemotoren van dichtbij te kunnen bekijken en een praatje te maken met de coureurs bestaat er niet. De entree bedraagt slechts € 5,00 per persoon, inclusief een informatief programmaboekje met race schema’s en wetenswaardigheden.

Parkeren is geheel gratis. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Wie wil genieten van echte goud-van-oud motoren, hun nostalgische geluid en de bijbehorende sfeer kan op zaterdag 15 juni zijn hart ophalen in Wemeldinge.

In het verlengde van de Classic Races organiseert ProMotor Zeeland een benefiet motortoerrit door Zuid-West Nederland van ongeveer 200 kilometer. Deelname aan deze inmiddels 24e Krukeltoer kan zowel individueel als met voorrijder. De opbrengst komt geheel te goede komt aan de Maag Lever Darm stichting.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website www.promotorzeeland.nl

 

 

Share this article

You May Also Like