De rijke historie van Husqvarna

Husqvarna is een van oorsprong Zweeds merk, met een geschiedenis van meer dan 100 jaar.

Vanaf 1903 heeft Husqvarna een reputatie opgebouwd dankzij de kwaliteit van zijn motoren, maar ook door de successen in competities op het allerhoogste niveau. Getuige daarvan: 78 wereldtitels verspreid over enduro, motorcross en supermotard.

Het Zweedse Husqvarna bouwde motorfietsen tot 1987. Dan werd het merk verkocht aan het Italiaanse Cagiva, dat op zijn beurt deel uitmaakte van MV Agusta Motorcycles S.p.A. In 2007 kocht BMW de groep en sindsdien wordt Husqvarna volledig gebouwd onder licentie van BMW.

De 21 modellen van Husqvarna beslaan zowel enduro, motorcross, supermotard als Dual Sport bikes. Ze worden allen gebouwd in de fabriek in Cassinetta di Biandronno in het Italiaanse Varese.

In de loop van zijn rijke geschiedenis heeft Husqvarna er altijd een punt van gemaakt om de ervaring die ze opdeden in de competities van het hoogste niveau, te gebruiken voor de bouw van zijn productiemotoren.

En Husqvarna blijft ook vandaag nog bijzonder actief in de diverse WK’s. In 2009 won Husqvarna zowel de wereldtitels bij de rijders met Adrien Chareyre als die bij de constructeurs. En in 2010 schonk Antoine Meo Husqvarna de wereldtitel enduro in de E1 klasse. Meteen de 78ste wereldtitel voor Husqvarna. En ook een teken dat Husqvarna nog steeds een toonaangevende rol speelt in elke competitie waaraan het deelneemt. Dit kan alleen maar gebeuren als ook de productiemotoren waarrond de fabrieksmotoren van de toprijders gebaseerd zijn, net zo goed van absolute topkwaliteit zijn. Die kwaliteit gekoppeld aan technologische voorsprong is na meer dan 100 jaar ervaring nog steeds wat Husqvarna zijn klanten aanbiedt.

 

Bron: Husqvarna

Tags:
Share this article

You May Also Like