Royal Enfield Continental GT

De liefhebbers van Caféracers moeten beslist eens een blik werpen in de stal van het roemruchte merk Royal Enfield.

De Royal Enfield Bullet wordt al sinds jaar en dag volgens beproefd concept gebouwd. Het ontwerp van de Royal Enfield Bullet strekt zich over een periode van meer dan acht decennia, wat dit type het langstlopende model in continue productie maakt. Sinds 1932 heeft de Bullet duizenden over de hele wereld betoverd met haar unieke styling en rijgevoel.

De laatste versies van de Bullet combineert oude stijling elemementen met de prestaties en betrouwbaarheid van moderne technologie zoals elektronische brandstofinspuiting. Met zijn makkelijk te herkennen karakteristieke ééncilinder geluid, zijn luchtgekoelde motor, zijn gespaakte wielen en zijn handgeschilderde tank is het een motorfiets die niet onopgemerkt zal blijven in het verkeer.

 

banner_royal_enfield_gt_05

 

De Royal Enfield Bullet is in Nederland in zes verschillende uitvoeringen te verkrijgen: de Continental GT, Classic, Classic Military, Classic Deluxe, Electra en de Bullet.

Alle modellen zijn voorzien van brandstofinjectie, elektronische ontsteking, startmotor en schrijfrem in het voorwiel.

Bijna 50 jaar na dato, brengt Royal Enfield opnieuw een Continental GT uit. Dit maal voorzien van een 535cc ‘unit’- ééncilinder motor met brandstofinjectie:

Schermafbeelding 2016-03-24 om 17.21.17

De nieuwprijs van dit paradepaardje van Royal Enfield bedraagt een kleine € 7300,-

Klik hier om de 5 minuten durende unieke video te zien genaamd: The Royal Enfield GT story.

 

Bron en beeldmateriaal: Verstegen Motors

Share this article

You May Also Like