Special Metal: Indian Chieftain Elite

Naast de vertrouwde Chieftain en de nieuwe Chieftain Limited lanceert Indian Motorcycle nu nog een derde, meer exclusieve versie van z’n vlaggenschip: de Chieftain Elite. De lancering van de Chieftain Elite betekent meteen ook de eerste stap van Indian Motorcycle in het lucratieve Bagger-segment van de Amerikaanse motormarkt.

Schermafbeelding 2017-04-14 om 12.49.44

Het opvallendste stijlkenmerk van de Chieftain Elite is z’n Fireglow Red Candy ‘custom paintjob’. Of anders gezegd: de eerste Indian bagger is in een opvallend rood dekkleed gehuld, dat met de hand werd aangebracht. Volgens Indian neemt het schilderen van de Chieftain Elite op zich al 25 uren in beslag. Dat verklaart meteen ook de gelimiteerde oplage van 350 exemplaren.

Schermafbeelding 2017-04-14 om 12.49.28

Net als de Chieftain Limited kreeg de Elite-versie een 10-spakig voorwiel van 19 duim en een ingekort voorspatbord. Ook de koplamphouder is in Fireglow Red Candy uitgevoerd en daarnaast kreeg de Elite-versie ook een gestroomlijnder zadel. De koplamp zelf is op de Elite een LED Pathfinder-exemplaar.  Zoals het een echte ‘bagger’ past kreeg de Chieftain Elite een kort voorruitje. Verder onderscheidt de Limited-versie zich met uit aluminium gefreesde voetborden voor zowel rijder als passagier en een audio-installatie van 200 watt.

Schermafbeelding 2017-04-14 om 12.49.15

 

Bron: The Motorsite

Share this article

You May Also Like