Team SUZUKI ECSTAR klaar voor nieuwe MotoGP-seizoen

Met de start van het MotoGP-seizoen in zicht, onthult Team SUZUKI ECSTAR de nieuwe kleurstelling van de Suzuki GSX-RR. Komend weekend komt de motorfiets al in actie, tijdens de eerste officiële testsessie van 2019 in Maleisië.

 

Verbeteringen

Meer vermogen, zonder nadelige gevolgen voor de tractie. Dat was het hoofddoel bij de ontwikkeling van de Suzuki GSX-RR voor het seizoen van 2019. Ook hebben de techneuten van Team SUZUKI ECSTAR tijdens de winterstop het gedrag van de motorfiets bij het ingaan en uitkomen van een bocht verbeterd.

 

Jong talent

Twee jonge Spanjaarden komen dit jaar in actie voor Team SUZUKI ECSTAR: Alex Rins en Joan Mir. Met twee seizoenen op de GSX-RR achter de rug, is de 23-jarige Alex Rins de ervaren rijder van het team, met 5 podiumplaatsen in het seizoen 2018. Zijn doel voor 2019 is om zijn eerste overwinning voor Team SUZUKI ECSTAR te behalen.

 

Debutant Joan Mir (21 jaar) heeft al bewezen dat hij niet wordt afgeschrikt door de topklasse, met sterke prestaties in de tests in Valencia en Jerez. Hij kan rekenen op een solide team om zich heen, met volop ervaring in het managen van jonge coureurs. Zonder druk op zijn schouders, zal dit jaar vooral een leerfase zijn in zijn samenwerking met Team SUZUKI ECSTAR.

 

Onthulling

De onthulling van de GSX-RR is te bekijken via deze link. Meer informatie over Team SUZUKI ECSTAR, de nieuwe GSX-RR en beide coureurs is te vinden op www.suzuki-motogp.com en www.suzuki-racing.com.

 

Bron: Suzuki Motoren Nederland

Share this article

You May Also Like