Triumph gaat old School met Bonneville Bobber

Triumph blijft de Bonneville-familie koortsachtig uitbouwen. De Britse constructeur had nauwelijks de Bonneville Street Cup, de T100 en de T100 Black voorgesteld op INTERMOT of daar kwam het met de Bonneville Bobber aandraven.

 

Die Bobber sluit aan bij een oude traditie  want reeds in de jaren ’40 pakte Triumph met een bobber uit. De Bobber is gebaseerd op een Bonneville T120. Die wordt vervolgens tot het hoogst noodzakelijke gestript en getuned. Zo heeft de Bobber volgens Triumph meer vermogen en koppel dan een standaard T120. Een dubbele uitlaat in RVS en schuin afgezaagde dempers moeten voor een vol geluid zorgen.

 

Opvallend is dat de Bobber wel een hardtail lijkt maar dat niet is. De mono-shock zit netjes achter de ‘swing cage’ achterbrug verstopt. Uiterlijk mag de Bobber dan wel voor een dikke retro-knipoog zorgen, technisch is hij up-to-date. Zo is de Bobber voorzien van twee rijmodi (‘Road’ en ‘Rain’), uitschakelbare tractiecontrole, ABS en koppelingsbekrachtiging. Het klassiek ogende achterlicht is een LED-exemplaar.

schermafbeelding-2016-10-27-om-13-00-08

Er kan gekozen worden uit drie kleuropties:

–        Ironstone, matglanzend

–        Morello Red

–        Jet Black

De Bonneville Bobber zal vanaf de tweede helft februari 2017 beschikbaar zijn bij de officiële Triumph dealers in de Benelux. Prijzen zullen later gecommuniceerd worden.

 

Bron: De Motorsite

Share this article

You May Also Like