Yamaha lanceert voor modeljaar 2020 een vernieuwde versie van de MT-03

Yamaha lanceert voor modeljaar 2020 een vernieuwde versie van de MT-03. De populaire naked zit in een drukbezet (sub)segment en krijgt om concurrentieel te blijven deze update. Vooral de hertekende voorpartij valt op. De MT-03 krijgt een upside-down voorvork van 37 mm. Die voorvork moet de rijeigenschappen van de Yamaha verbeteren. Verder werd ook de koplampartij aangepakt waardoor de MT-03 een stuk agressiever oogt. Zowel de koplamp als de knipperlichten zijn nu voorzien van LED-lampen.

 

De Yamaha MT-03 oogt agressiever dan ooit tevoren.

Ook de rijpositie werd geoptimaliseerd op de nieuwe Yamaha MT-03. Dat werd mogelijk gemaakt dankzij een nieuwe tank en hertekend bodywork. Volgens Yamaha maken de lage zadelhoogte, de hoge positie van het stuur en het compacte frame dat de rijder een gevoel van eenheid met de MT-03 krijgt. Ook de tellerpartij van de MT-03 werd aangepakt, het LCD-scherm is nu duidelijker afleesbaar.

De nieuwe  MT-03 zal vanaf december bij de Yamaha-dealer staan en is verkrijgbaar in de drie volgende kleurstellingen: Ice Fluo, Icon Blue en Midnight Black.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Yamaha Motor Press

Bron: Motoren& Toerisme

 

 

Share this article

You May Also Like