YAMAHA WR450 2-TRAC – € 10.950,-

Sinds kort in de showroom bij Van Zweeden Motoren een zeer fraaie Yamaha WR450 2-Trac ‘Dakar’ Enduro crossmotor waarmee je  elk terrein de baas bent.

De Yamaha WR450F 2-Trac is een rallycrosser, een beperkte productiecompetitiemachine met ‘s werelds eerste productie-systeem met twee wielen voor motorfietsen.

De WR450F 2-Trac is gebaseerd op de succesvolle WR450F viertakt Enduro-machine en is het resultaat van vele jaren van gezamenlijke ontwikkeling door Yamaha en Öhlins Racing AB.

Het gepatenteerde 2-Trac-systeem maakt gebruik van een hydraulische pomp boven op de versnellingsbak en een ketting die in een oliebad loopt, drijft het mechanisme aan. Het systeem pompt hydraulische vloeistof via hogedrukslangen naar de voorwielnaaf die is uitgerust met een hydraulische motor die is uitgerust met een enkele versnelling. Wanneer de vloeistof door de motor is gepasseerd, passeert deze een filter en keert terug naar de pomp.

2-Trac is een ‘slim’ zelfregulerend systeem. Hydraulische druk op het voorwiel neemt toe naarmate het achterwiel minder grip krijgt op losse oppervlakken en de hoeveelheid vermogen die wordt overgebracht op het voorwiel constant verandert, zodat de beste verhouding altijd wordt toegepast. Het voorwiel kan nooit sneller ronddraaien dan het achterwiel en de hoeveelheid vermogen die naar het voorwiel wordt overgebracht is nooit groter dan het wiel voor tractie kan gebruiken. Dit zelfregulerende systeem zorgt er ook voor dat de hydraulische voeding naar het voorwiel wordt verminderd zodra het achterwiel weer volledig wordt aangetrokken.

De nieuwe Yamaha WR450F 2-Trac rallymachine zal in een beperkte serie worden geproduceerd voor gebruik door de concurrentie, maar het daadwerkelijke 2-Trac-systeem heeft duidelijk het potentieel om in de toekomst te worden gebruikt in een reeks motorfiets- en scootertoepassingen. Voor verschillende MC- en SC-concepten heeft 2-Trac een enorm potentieel, zowel als middel om effectief de toenemende vermogensoutput van grotere machines aan te pakken, maar ook als een anti-spinapparaat.

Naar aanleiding van toekomstige marktonderzoeksresultaten en de potentiële vraag van klanten zal Yamaha de aanpassing van 2-Trac in andere producten verder bestuderen. Naast de nieuwe versie van de WR450F 2-Trac rally, onderzoekt Yamaha momenteel de mogelijkheden van een YZ450F 2-Trac Supermoto.

Voor meer info:

Van Zweeden Motoren

Nieuwe Vlissingseweg 184,
4335 JG
Middelburg

Tel. 0118 – 640542 (werkplaats)

of mail: zweedenracing@kpnmail.nl

 

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 18:00 uur

Zaterdag van 09:00 – 16:00 uur

’s avonds: op afspraak.

Volg ons ook op Facebook

 

Share this article

You May Also Like