YAMAHA WR450 2-TRACK ‘DAKAR’ – € 16950,-

Nu in de showroom: De originele ‘Dakar’-uitvoering van de Yamaha WR 450 2-Track voor de liefhebber en kenner van Enduro cross. De Dakar-uitvoering staat voor diverse extra’s zoals: grotere benzinetank, speciale (peperdure) Yamaha kit enz. enz.

Wat informatie: De Yamaha WR450F 2-Trac is een off-the-road motor geproduceerd in een beperkte oplage: het is ’s werelds eerste productie twee wheel-drive systeem voor motorfietsen nagenoeg volledig gebaseerd op de succesvolle WR450F viertakt Enduro machine. De WR450F 2-Trac is het resultaat van vele jaren van gezamenlijke ontwikkeling van Yamaha en Öhlins Racing AB.

 

De gepatenteerde 2-Trac systeem gebruikt een hydraulische pomp op de top van de versnellingsbak en een ketting loopt in een oliebad drijft het mechanisme. Het pompt hydraulisch fluïdum via hogedrukslangen het voorwiel naaf die is voorzien van een hydraulische motor met een tandwiel. Wanneer de vloeistof door de motor voorbij het door een filter en keert terug naar de pomp.

 

 

2-Trac is een ‘slimme’ zelfregulerend systeem. Hydraulische druk naar het voorwiel toeneemt naarmate het achterwiel verliest tractie op losse ondergrond, en dus het vermogen dat wordt overgedragen aan het voorwiel verandert voortdurend zodat de beste verhouding wordt altijd toegepast. Het voorwiel kan nooit sneller draaien dan het achterwiel, en de hoeveelheid vermogen naar het voorwiel is nooit groter dan het wiel kan gebruiken voor tractie. Deze zelfregulerende garandeert ook de hydraulische voeding van het voorwiel zodra het achterwiel herwint volledige trekkracht wordt gereduceerd.

 

 

De nieuwe Yamaha WR450F 2-Trac rally motor zal worden geproduceerd in een gelimiteerde serie uitsluitend voor wedstrijden, maar de werkelijke 2-Trac systeem heeft duidelijk het potentieel om te worden gebruikt in een reeks van motor en scooter toepassingen in de toekomst. Voor verschillende MC en SC concepten, 2-Trac enorme mogelijkheden zowel als een middel om effectief hanteren van het toenemende vermogen van grotere machines, maar ook als een anti-spin apparaat.

Naar aanleiding van de toekomstige resultaten van marktonderzoek en de potentiële vraag van de klant, zal Yamaha verder bestuderen van de aanpassing van de 2-Trac in andere producten. In aanvulling op de nieuwe WR450F 2-Trac rally versie, is Yamaha onderzoekt momenteel de mogelijkheden van een YZ450F 2-Trac Supermoto. Nu exclusief te bezichtigen en te koop alleen bij Sjaak van Zweeden…!

Image credit: Yamaha

 

Voor meer info:

VAN ZWEEDEN MOTOREN

Het adres voor uw nieuwe motor, uw lang gezochte occasion en voor perfecte onderhoud en reparatie.

Nieuwe Vlissingseweg 184,
4335 JG
Middelburg

Tel. 0118 – 640542 (werkplaats)

of mail: zweedenracing@kpnmail.nl

 

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 18:00 uur

Zaterdag van 09:00 – 16:00 uur

’s avonds: op afspraak.

Volg ons ook op Facebook

Share this article

You May Also Like